logo
           

 

zorg en welzijn antibacterieel HC3

  

HC3 Anti-bacterieel projectbeslag                                                       (ook mogelijk i.c.m. ons Anti-Suïcidaal deurbeslag)

brochure hc3 antibacteriele coating

Extra preventiemiddel tegen ziekenhuisbacteriën
Een ziekenhuisbacterie is een veelal vermijdbare en soms ernstige complicatie van een ziekenhuisopname of in het ziekenhuis uitgevoerde ingreep. Wanneer ziekteverwekkende bacteriën worden overgedragen op mensen met een kwetsbare gezondheid kan dat vergaande en soms zelfs levensbedreigende gevolgen hebben. Naast ongemak en leed kan dit ook leiden tot een langere opnameduur en een toename in de kosten.

Handhygiëne vormt een deel van de oplossing maar...Handhygiëne wordt beschouwd als de belangrijkstemaatregel om het risico van overdracht van micro-organismen op patiënten te verminderen. Een betere naleving van de richtlijn voor handhygiëne kan het aantal ziekenhuisinfecties met tien tot vijftig procent terugdringen. Helaas is handhygiënebesef nog steeds niet voldoende aanwezig in Nederlandse zorginstellingen. In minder dan 20% van de contactmomenten wordt voldaan aan de richtlijnen. Daarnaast laat de handhygiëne van de gemiddelde Nederlander (en dus bezoeker in een zorginstelling) te wensen over. Zo wast ca. 40% zijn handen niet na toiletgebruik.

HC3, een extra preventiemiddel
Deurbeslag in zorginstellingen wordt zeer intensief gebruikt en vormt dus een belangrijk overdrachtspunt voor bacteriën. Producten behandeld met onze HC3 coating kunnen een effectief onderdeel vormen van een algemeen infectiepreventieprogramma. De HC3 coating is bewezen effectief tegen onder andere MRSA en E-Coli bacteriën.

Zeer gunstige eigenschappen
In plaats van chemische middelen (biociden) of zilver-ionen, bevat HC3 een innovatief fotokatalytisch element. Dit element heeft de gunstige eigenschap dat onder invloed van UV-licht (daglicht, TL-licht of UV-kunstlicht) het als katalysator optreed en gebruik maakt van een natuurkundig fenomeen om organismen als bacteriën, virussen en organisch vuil af te breken. Het eindresultaat is slechts de reststoffen water en kooldioxide. En, heel belangrijk: de HC3 coating, welke gebaseerd is op de laatste nanotechnologie, is zeer hard en duurzaam.

HC3 coating geteste werking
Diverse gerenommeerde Europese en Japanse onderzoekscentra hebben de anti-bacteriële werking en duurzaamheid van HC3 onderzocht, waaronder het Duitse TüV. Op verzoek zijn deze testrapporten beschikbaar.

HC3 versus verouderde technieken
HC3 maakt gebruik van de allerlaatste nanotechnologie om zo de meest effectieve anti-bacteriële werking te realiseren. HC3 gaat verder dan oudere technologiën zoals coatings op basis van zilver-ionen of biocides zoals triclosan. een cruciaal verschil is dat HC3 niet alleen bacteriën dood, maar ook hun restanten volledig oxideert (met slechts H2O en CO2 als restant).
Tevens worden de bestanddelen in de HC3 coating (in tegenstelling tot zilver en koper) niet verbruikt in het proces. De werking van de coating blijft en vermindert niet.

Geen opbouw van restanten betekent:
geen ophoping van toxische restanten
• geen voedingsbron voor een volgende golf van bacteriën
• geen afnemende effectiviteit van de coating door in de weg liggende restanten
Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer zorginstellingen geen producten open op basis van zilver-ionen of triclosan wensen te hebben, maar kiezen voor HC3.  Een niet onbelangrijke bijkomstigheid is dat HC3 ook zelf-reinigend is (superhydophilicity). Het is dus niet nodig de producten met HC3 met allerlei chemische middelen te reinigen.


Wilt u meer informatie over onze anti-bacteriële HC3 coating of een andere lijn uit ons zorg- en welzijnprogramma, zoals anti-suïcidaal of comfortbeslag, neem dan contact met ons op.  Wij vertellen u graag meer.